Contact Info

Salarii în creștere și competiție acerbă pe piața muncitorilor din construcții

Piața muncii din sectorul construcțiilor trece printr-o transformare semnificativă, cu salarii în creștere și o competiție acerbă pentru atragerea și reținerea muncitorilor calificați. Această dinamică este influențată de deficitul de forță de muncă specializată și de migrarea muncitorilor către țări cu salarii mai atractive.

Salarii în creștere

Potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), câștigurile salariale medii în construcții au crescut cu 11,8% în 2023, și se estimează că această tendință va continua și în anii următori​ (Agenda Constructiilor)​. Creșterea salarială este o necesitate, având în vedere deficitul de muncitori calificați și competiția acerbă dintre companii pentru atragerea celor mai buni profesioniști.

Competiție acerbă

Deficitul de muncitori calificați în construcții este o provocare majoră pentru companiile din domeniu. Mulți muncitori calificați aleg să plece în țări din Vestul Europei, unde salariile și condițiile de muncă sunt mai bune. Această migrație a forței de muncă pune presiune pe companiile din România, care trebuie să găsească soluții pentru a-și păstra angajații și pentru a atrage noi talente​ (Arena Constr.)​.

Angajamentul Theta Construction

La Theta Construction, suntem conștienți de aceste provocări și ne concentrăm pe crearea unui mediu de lucru atractiv și motivant pentru muncitorii noștri. Investim constant în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților, oferind cursuri și training-uri pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile și să avanseze în carieră.

De asemenea, oferim pachete salariale competitive și beneficii suplimentare pentru a ne asigura că muncitorii noștri se simt apreciați și motivați să rămână în cadrul companiei. Încercăm să menținem o cultură organizațională bazată pe respect, colaborare și dezvoltare continuă, ceea ce contribuie la satisfacția și loialitatea angajaților noștri.

Provocări și soluții

Cu toate acestea, rămânem vigilenți și căutăm în mod constant soluții pentru a ne adapta la schimbările din piața muncii. Colaborăm cu școli profesionale și universități pentru a atrage tineri talentați în domeniul construcțiilor și pentru a-i motiva să rămână în țară. De asemenea, explorăm opțiuni de recrutare internațională pentru a suplimenta forța de muncă locală și pentru a aduce diversitate și noi perspective în echipa noastră​ (Agenda Constructiilor)​.

Concluzie

Piața muncii în construcții este într-o continuă schimbare, iar companiile trebuie să fie proactive și inovatoare pentru a atrage și reține muncitorii calificați. La Theta Construction, suntem dedicați să ne adaptăm la aceste provocări și să oferim un mediu de lucru de calitate, unde angajații noștri pot crește și prospera. Investițiile în oameni sunt cheia succesului nostru și ne asigurăm că fiecare muncitor se simte parte din familia Theta Construction.